Търсят кой да прави оглед на язовирите

Снимка: Архив

До 15 април събират оферти за почистване на наноси от Панчарево

Екооценка на ОП „Транспортна свързаност”

Министерство на земеделието поръчва видеозаснемане на 14 съоръжения в страната

Земеделското министерство търси кой да направи водолазно видеозаснемане на съоръженията на язовирите - публична държавна собственост. От ведомството са изготвили обществена поръчка за 14 язовира - „Ахелой”, „Бели лом”, „Цонево”, „Горни Дъбник”, „Жребчево”, „Кула”, „Малко Шарково”, „Огоста”, „Панчарево”, „Порой”, „Сопот”, „Съединение”, „Тича” и Тополница”. Техните съоръжения се намират целогодишно под вода, става ясно от условията на конкурса. Освен подводни снимки и видео, изпълнителите ще трябва да предоставят и подробен доклад са състоянието на проверяваните обекти. А кога точно ще бъдат огледите зависи и от климатичните условия. Като предстои да бъдат избрани изпълнители.

Междувременно до 15 април документи за участие в обществена поръчка могат да подават фирми, които искат да почистят от наноси чашката на язовир „Панчарево”. Търгът ще спечели предложилият икономически най-изгодна оферта, а индикативната стойност за работата е 184 хил. лв.

Сред другите обществени поръчки, обявени от министерствата в момента, са търг за оценка на очакваното въздействие върху околната среда и човешкото здраве на ОП „Транспортна свързаност” 2021-2027 г. Прогнозната стойност на поръчката е 300 хил. лв., а крайният срок за подаване на документи за участие е 4 май. Инвестициите с финансиране от новата европрограма за транспорт ще се концентират основно върху завършването на приоритетните жп и пътни проекти, внедряване на интелигентни транспортни системи, разширение на софийското метро и подобряване на връзките между отделните видове транспорт.

Министерство на туризма пък логично прекрати конкурса са избор на компания, която да рекламира страната ни като дестинация по време на световната купа по художествена гимнастика, която беше отменена. Обществената поръчка е била за 40 хил. лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини