Търсят на пожар медицински сестри в Пловдив, за да не затварят детски ясли

Кметът на район  „Южен” в Пловдив Борислав Инчев и екипът му търсят на пожар от понеделник медицински сестри, за да не се стига до затваряне на детските ясли в кварталите „Коматево” и „Кючук Париж” заради напускане на досегашния персонал.

Родителите бяха в паника, че няма да има кой да им гледа децата през лятото, след като молби за напускане подадоха медицинските сестри в ДГ „Ралица” в Коматево, а и други техни колежки декларираха готовност да ги последват.

„Няма да затваряме яслените групи в Коматево. Дори да не се назначат нови титуляри, ще изпращаме временно по график други медицински сестри. От медицински сестри има нужда и в други детски ясли и градини в район „Южен”, а проблемът важи за цялата страна, защото заплащането на тези кадри е ниско", коментира районният кмет Борислав Инчев.

Базовата заплата за медицинските сестри в общинските детски заведения в Пловдив е 540 лева, но към тази сума се начислява клас за прослужено време, а освен това те получават работно облекло, допълнителен платен отпуск и други социални придобивки.

Изискванията към кандидатите за детски ясли са да имат завършено медицинско образование – специалист или бакалавър със специалност медицинска сестра или акушерка. Няма изискване за минимален професионален опит и дори току - що дипломиралите се могат да започнат работа.

При постъпване се изискват заявление, автобиография, копие от документ за завършено образование и и документ за трудов стаж, ако има такъв. Документите се подават лично от кандидатите всеки работен ден от 8.30 до 17 часа в кметството на район „Южен” на бул. „Македония” 7 3а в Пловдив.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България