Търсят нова дата за България – Унгария

УЕФА търси нова дата за баражите за Евро 2020, както продължава да се казва първенство, което ще е догодина. Мачовете, насрочени за 4 юни включително България – Унгария, ще бъдат преместени за август или септември. Всичко зависи как ще се развие пандемията с коронавируса.

БФС трябва да реши дали в тази ситуация ще остави извънредния изборен конгрес за 7 юни, както бе насрочен. Шансовете обаче са само илюзорни, защото най-малко до 13 май ще има извънредно положение в България и време за подготовка няма.

Втората видео конференция на УЕФА с генералните секретари на всички 55 държави, които членуват в организацията, завърши без реални конкретни решения. Никой не иска да обяви нулев или прекратен сезон и реално всички са в позиция на изчакване. Да се играе до последно в големите първенства натискат телевизиите, които държат правата. Висшата лига например е заплашена с дело за 1 милиард евро при анулиране на сезона.

Краят на Шампионската лига и Лига Европа може да бъде преместен чак за август. И така да съвпадне с предварителните кръгове на турнирите, в които участват по-малките отбори – включително българските. Не е изключено всички най-големи двубои в Европа да се изиграят пред празни трибуни.

УЕФА изказа опасения, че дори в големите първенства не се знае кои клубове ще имат финансова възможност да започнат новия сезон. А за по-малките страни като България е възможен бум от фалити, които напълно да променят форматите на шампионатите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ