Търсят още 9 съдебни заседатели в Търговище

Снимка: Архив

Процедура за подбор на още 9 съдебни заседатели обяви Общинският съвет в Търговище, съобщиха от местната администрация. Повторният подбор се налага поради незапълнените места за Районния съд в Търговище. При предходната процедура бяха излъчени 24 имена при нужда от 33 заседатели за работа на съда.

Желаещите да бъдат ангажирани като заседатели трябва да подадат документи до 28 ноември включително в Центъра за административно обслужване на Общината.

От там припомнят, че кандидатите трябва да са на възраст от 21 до 68 години, да със настоящ адрес в общината, да не са осъждани за умишлено престъпление, да имат поне средно образование и други. Подробните изисквания и условията са публикувани на сайта на администрацията.

Определена от Общинския съвет комисия ще разгледа документите и ще изслушва допуснатите кандидати в публично заседание. Ще бъде изготвен доклад, който ще бъде предоставен на Общинския съвет за определяне на кандидатите за съдебни заседатели. На следващия етап те ще бъдат предложени на Окръжния съд в Търговище.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони