Търсят превозвач за 13 линии в Пловдив срещу 37 млн. лв. за 10 години

Кандидатите трябва да имат поне 118 автобуса от екологична категория 6

Община Пловдив търси превозвач за 13 от автобусните линии от градската транспортна схема под тепетата, като стойността на обществената поръчка възлиза на 36 925 432 лв. без ДДС и е за срок от 10 години.

Поръчката за възлагане на интегрираната услуга по въпросните 13 линии с номера 1, 6, 7, 15, 16, 18, 29, 37, 44, 66, 99, 116 и 222 вече бе обявена веднъж, но след като бе върната от КЗК с определени забележки, сега от администрацията са ги отстранили и са пуснали новите критерии за участие в конкурса. Линиите не са разделени всяка в отделна обособена позиция, заради потенциалния риск някои от тях да бъдат прекъснати поради липса на интерес.

Превозвачът, който бъде избран да обслужва пловдивчани през следващите 10 години до пролетта на 2028 г., трябва да отговаря на куп нови условия. А те са: да разполага поне с 118 технически изправни автобуса (105 основни и 13 резервни), които трябва да са от клас І и ІІ според изискванията на Закона за движение по пътищата.

Всички трябва да са с над 50 места общо стоящи и седящи, а задължително изискване е поне половината от тях – 59, да са с над 70 места и оборудвани за превоз на трудно подвижни лица. По този начин са слага край на малките рейсове, с които напоследък се обслужват някои от линиите на градския транспорт под тепетата. Всички автобуситрябва да са и с двигатели от екоклас Евро 6 или съответстваща й такава, с дата на първа регистрация не по-рано от 1 януари 2014 г. и да са с изправни климатични и отоплителни системи, обхващащи целия салон.

Община Пловдив ще избере този превозвач, който събере най-много точки от максималния брой от 100. Спечелилият конкурса се задължава да оборудва рейсовете със собствени GPS устройства, съвместими с изградения център за мониторинг и контрол на Организация и контрол на транспорта, което ще позволи обхващането на всички коли в градския транспорт от системата за управление на трафика.

Изборът на изпълнител ще даде възможност за пълното въвеждане на електронното таксуване и системата за управление на автобусния парк, ще предоставя пълна информация за пътуването по всички линии, ще позволи да се извърши избор на маршрути, намаляване чакането по спирките до минимум, ще улесни прикачването. Крайният срок за подаване на оферти или заявления за участие изтича в 17.15 ч. на 23 ноември 2017 г. Ако няма обжалвания и всичко върви в срок, то нов изпълнител може да бъде избран до 3 месеца, коментират от градската управа под тепетата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България