Търсят спешно 175 пожарникари

МВР обяви конкурс за 175 вакантни длъжности в пожарните служби в цялата страна. Свободните позиции са за огнеборци, спасители и водачи на специализирани автомобили. Обявени са конкурси и за двама водолази в Бургас и София.

Срокът за подаване на документите е 14 февруари тази година. Конкурсът обхваща пожарните служби в цялата страна с изключение на тези в Силистра, Габрово и Разград.

Изискванията за кандидатите са да имат българско гражданство, да не са осъждани за умишлени престъпления от общ характер, както и да не са привлечени като обвиняеми. Бъдещите пожарникари не трябва да са по-възрастни от 40 години. Това не важи за хора, които в момента работят в МВР, или бивши служители на министерството.

Кандидатите за водачи трябва да имат свидетелство за управление на МПС категория С и през последните 3 години да не са им взимани книжките. Желаещите да бъдат водолази трябва да имат квалификационни документи за извършване на водолазни дейности и сертификати за завършени такива курсове.

Кандидатите ще преминат през изпит за физическа годност. За отлична оценка мъжете трябва да скочат от място 245 см, а жените 210 см. Мъжете трябва да пробягат 800 метра за 3,10 минути, а жените - 3,20 минути. Отделно трябва да се преодолее и 60-метрова пътека с препятствия, както и да се изкачи 7-метрова пожарникарска стълба.

В последните месеци МВР обяви конкурси за няколко хиляди вакантни места.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право