Тъстът на Том Ханкс избягал от България по време на комунизма

„Във филма „Терминалът” исках да отдадем почит на тъста ми, който е избягал от България по време на комунизма”, каза Том Ханкс по време на специална лекция за филмовия фестивал в Рим.

Холивудският актьор е женен за актрисата Рита Уилсън, чието оригинално име е Маргарита Ибрахимова. Нейният баща – Хасан Ибрахимов е българин от мюсюлмански произход, а майка й е гъркиня.

Ибрахимов израства в България, но след Втората световна война цялото му семейство емигрира в САЩ. Той става американски гражданин през 1960 г., когато сменя и името си на Алън Уилсън.

Виктор Наворски, героят на Том Ханкс във филма „Терминалът”, идва от измислената държава Кракозия, но говори на български, като образът е базиран именно на Ибрахимов.

„Той е убеден, че Америка е най-великата държава за живеене в света, защото тук може да чете всички книги, които поиска”, допълва Ханкс по време на лекцията.

Актьорът добавя, че като дете, отгледано в Калифорния, е смятал комунистите за най-големите врагове на Америка. По думите му и досега му е много интересно да обсъжда тези теми с тъста си.

/БТВ/

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица