Тъчовете - тайното оръжие на „Лестър“

Atletico Madrid's midfielder Saul Niguez (R) vies Leicester City's English forward Jamie Vardy (L) during the UEFA Champions League quarter final first leg football match Club Atletico de Madrid vs Leicester City at the Vicente Calderon stadium in Madrid on April 12, 2017. / AFP PHOTO / GERARD JULIEN

„Лестър“ ще търси отстраняване на „Атлетико“ (Мадрид) и класиране на полуфинал в Шампионската лига с... тъчове. Актуалният първенец на Англия излиза в среща реванш срещу тима на Диего Симеоне. „Дюшекчиите“ спечелиха първия мач с 1:0. „Лестър“ ще направи всичко, за да продължи своята приказка в Шампионската лига. „Лисиците“ участват за първи път в надпреварата и имат шанс за класиране на полуфинал. Шампионът на Англия спечели всичките си 4 домакинства в турнира и в тях допусна само един гол. А именно от попадения се нуждаят „лисиците“ срещу „Атлетико“.

„Ще ги борим с тъчове - призна полузащитникът Дани Дринкуотър. - За нас страничните хвърляния са като корнерите. Това ще е тайното ни оръжие срещу „Атлетико“, защото те не са свикнали на подобно нещо.“

Тъчовете - тайното оръжие на „Лестър“

През уикенда „Лестър“ направи 2:2 като гост на „Кристъл Палас“ в мач от Висшата лига. Едно от попаденията падна именно след тъч. Роберт Хут вкара с глава след хвърляне на Кристиан Фукс.

Часове преди реванша Саул от „Атлетико“ направи шокиращо разкритие. Халфът сподели, че му се е налагало да играе два сезона с прикачен катетър и е пикаел кръв след всеки мач и тренировка.

„Със сигурност не ми беше лесно - каза Саул. - Рискувах здравето си, воден от желанието да играя за „Атлетико“.“

Проблемът възникнал след удар, получен на 25 февруари 2015 г. в мача срещу „Байер“ (Леверкузен) в Шампионската лига. Оказало се, че испанецът получил хематом в бъбрека. Тогава Саул остана в болницата в Леверкузен, но след това продължи да играе футбол.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят