Тъща отива на съд за подкуп

Опитала да спаси зет от пътни полицаи

58-годишната Анка М. е предадена на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Шумен по бързо производство за даден подкуп на полицейски служители. За деянието сърцатата тъща, която искала да спаси зет си от три акта, може да получи затвор до 10 години и глоба до 15 000 лева, съобщават от Апелативна прокуратура-Варна.

На 23 октомври тази година подсъдимата и нейни близки пътували по пътя Силистра – Шумен. Водач на автомобила, който бил със служебно прекратена регистрация през август, бил неправоспособен водач - зет на Анка. В близост до зърнобаза „Сливак“ пътуващите в автомобила забелязали полицейски служители. Водачът бил притеснен, тъй като, освен че не притежавал книжка, не носел и документи за самоличност. Спрял на пътя на около 400 метра от полицейския автомобил и направил рязко обратен завой, за да избегне проверката. След кратко преследване колата била спряна.

Подсъдимата държала банкнота от 20 лева. Била предупредена няколко пъти от полицейския служител да прибере парите си. Въпреки това, Анка М. оставила банкнотата на таблото на полицейския автомобил. На неправоспособния водач били съставени 3 акта за административни нарушения, а на един от пътниците в колата била наложена глоба с фиш, тъй като пътувал без предпазен колан.

Срещу Анка М. било образувано бързо производство за подкуп, даден на полицейски орган. Предстои делото срещу подсъдимата да бъде насрочено за разглеждане в Шуменския окръжен съд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България