Тъща пробва да подкупи катаджии с 20 лв.

Високо кръвно я спасило от арест

Тъща опита да спаси зет си, който нямал шофьорска книжка и застраховка "Гражданска отговорност", като предложи 20 лева подкуп на пътни полицаи от Шумен. Срещу Анка М./58 г./ е започнато бързо производство за престъплението, единствено високото й кръвно я спасило и от 24-часов арест, научи "Труд".

Случката с подкупа се разиграла към 11,15 часа на главен път Силистра-Шумен, близо до разклона за село Близнаци, където полицейски екип работел по безопасността на движението. Пътните полицаи забелязали как без да са вдигнали палка водач на лек автомобил, който ги видял, направил рязък обратен завой на метри от тях.

Униформените веднага последвали автомобила и го спрели. Оказало се, че зад волана на "Форд Ескорт" с разградска регистрация бил неправоспособният Найден У./33г./ от село Габрица. При извършената допълнителна справка станало ясно, че водачът няма и сключена застраховка „Гражданска отговорност“. Пътните полицаи го уведомили, че ще му бъдат съставени два акта за установените нарушения.

В това време пътничката в колата - тъща му Анка от село Габрица извадила и подала банкнота от 20 лева на полицая, за да не изпълни задълженията си по служба.

Водачът без книжка и друг път бил засичан да кара, и въпреки налаганите наказания продължавал. В случая зет и тъща пътували към Шумен по работа, но стигнали само до полицията. Униформените се смилили над по-възрастната жена, защото била хипертоничка и вдигнала кръвно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право