Уайлдър: Ами ако Джошуа взима допинг?

Световният шампион в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC) Дионтей Уайлдър намекна, че Антъни Джошуа може да взима допинг. Британецът, който държи поясите на Световната боксова асоциация (WBA), Международната боксова федерация (IBF) и Международната боксова организация (IBO), никога не е давал положителна проба, но Уайлдър подозира, че е възможно да приема забранени вещества.

„Вече очаквам мача с него – обяви американецът. - Само да не се окаже, че и той взима допинг. Всеки, който се готви за мач с мен, го хващат. Явно съм станал по-страшен от Майк Тайсън.“

Вчера официално бе отменен мачът на Уайлдър с кубинеца Луис Ортис, който даде положителна проба. Мястото на претендент за боя на 4 ноември бе дадено на Бърмейн Стивърн (Канада), от когото Дионтей отне пояса през януари 2015-а.

Междувременно бившият шампион Тайсън Фюри се похвали, че допинг наказанието му е отменено. Британецът бе хванат с кокаин след последния си мач срещу Владимир Кличко през ноември 2015-а, а впоследствие стана ясно, че в негова предишна проба е намерен нандролон. Все още новината не е потвърдена от Британската антидопингова агенция.

Циганският крал обяви, че няма да си вади лиценз от Британския боксов борд, което доведе до съмнения, че ще сложи край на кариерата си.

„Напротив, ще се върна на ринга – отговори Фюри. - Ще отида другаде, където ще ме оценяват.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт