Уайт: Ще видим дали Пулев е мъж да се бие

Дилиън Уайт (Ямайка) заподозря, че Кубрат Пулев ще предпочете друг съперник затова протака мача. Търгът за битката е днес и на два път досега бе пренасрочван.

Двубоят е за определяне на претендента за титлата на IBF, която се държи от Антъни Джошуа.

През октомври Кобрата трябваше да боксира именно с британеца, но се отказа преди срещата заради травма в рамото. „Надява се аз да се бия с Луис Ортис от Куба, а той да срещне украинеца Александър Димитренко“, смята Уайт, чийто мениджър е Еди Хърн, същият като на Джошуа.

Миналата седмица Пулев обяви, че никой досега не е говорил с него за битка с Уайт. Но изрази интерес да се изправи срещу боксьора от Ямайка при „правилните условия“.

„Мразя бокса в тежка категория, пълен е със страхливци! - отсече Уайт пред „Скай спортс“. - Но съвсем скоро ще се разбере дали Пулев е достатъчно мъж, за да се бие или не!“

Същевременно Дилиън прояви джентълменство и се отказа от хонорар от 50 000 паунда ($67 000) в полза на съперника си Лукас Браун, когото нокаутира в последния си мач. Австралиецът бе откаран в болница. Според договора, ако един от двамата не даде допинг проба след срещата, на другия му се дължи въпросната сума. Заради тежкото си състояние Браун не е бил тестван за стимуланти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт