Убиец австралиец остава в затвора (обзор)

Джок може да обжалва решението пред по-висша инстанция.

Джок Полфрийман за пръв път проговори на български пред магистратите

Зашил си устата зад решетките

Чужденецът наръгал смъртоносно студент в София

Австралиецът Джок Полфрийман, който беше осъден от три инстанции на българския съд за убийството на 20-годишния студент Андей Монов, остава в затвора, реши Софийски градски съд. На 28 декември 2007 г. на площад “Света Неделя” компанията на Андрей - син на ексдепутата от БСП Христо Монов, се спречкала с австралиеца. Полифрийман извадил нож и наръгал смъртоносно студента.

Джок беше осъден на 20 г. затвор, но подаде молба за промяна на присъдата му в условна и за предсрочно излизане на свобода. “За 11 г. не съм наказван за физическа агресия в затвора. Ако има проблем, пускам жалби. Съжалявам за смъртта на Андрей Монов, казвам съм го и преди”, заяви пред съда Полфрийман, който за първи път говори български в зала.

Австралиецът и адвокатът му Калин Ангелов поискаха разпити на свидетели, за да бъде установено, че вече се е “поправил”. Временният директор на Софийския затвор Десислав Трайков обаче беше на друго мнение. Той който цитира данни от досието на англичанина за многобройни наказания за демонстративно неподчинение. Той обяви гладна стачка и си заши устата преди време. При скорошна проверка в затворническото общежитие в Казичене властите открили разлепени стикери с нецензурно съдържание из цялата сграда, които доказано били дело на чужденеца.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право