Убиец си заряза личната карта при жертвата

Полицията издирва беглеца Атанас за извършено убийство

Мъж уби приятел и избяга от къщата в шуменското село Златар, където живеели заедно от няколко дни. Полицията издирва Атанас Манолов Михайлов /41г./ за тежкото криминално престъпление, оповестиха от ОД на МВР-Шумен.

Най-големият парадокс е, че Атанас избягал от мястото на престъплението в сряда, но в окървавената стая под легло криминалисти намерили неговата лична карта. Смята се, че Атанас е убил приятеля си Хюсеин Реджеб/46г./.

Двамата са пастири и били наети от собственик на овце в селото. Той им предоставил къща за живеене, плащал и им по 10 лв. дневен надник. В сряда сутринта овчарите не се явили при стадото и фермерът притеснен отишъл да види дали не са обрали къщата му. С ужас открил, че в една от стаите лежи трупа на Хюсеин. От Атанас нямало и следа. Бил си събрал багажа. Местни хора разказали, че към 10 часа сутринта го видяли с две чанти. "Намерих си друга работа и се махам", обяснил им той.

Хюсеин бил помлян от бой. Лицето му е деформирано, с потрошен нос и скули, имал и множество счупени ребра и най-вероятно вътрешни травматични увреждания са причина да издъхне в агония. По трупа имало и няколко пробождания с нож в областта на лявата ключица, но те не били смъртоносни, разказват из селото хората.

Според тях най-вероятно двамата пастири са се скарали още вечерта срещу сряда и тогава е станало убийството.

Няма данни дали Хюсеин е обран от приятеля си, липсвал обаче мобилен телефон и е възможно той да е в убиеца.

От полицията поясняват, че Атанас е облечен с тънко яке на каре с преобладаващ червен цвят. Носил е светъл бяло-розов панталон, бил с кафяви обувки. Възможно е да е облечен и в работни кафяви дрехи. Висок е към 175 см, с нормално телосложение, слаб, с къса коса и леко челно оплешивяване.

Умоляват се всички, които имат информация за него да се обадят в най-близкото полицейско управление или на телефон 112 при гарантирана анонимност.

И двамата мъже са криминално проявени. Хюсеин е ерген и е родом от шуменското село Бяла река. Рядко се мяркал там, работел като строител в Бургас. Атанас е от морския град и е възможно да се познават от там или от затворите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право