Убийството на Мария от Горна Оряховица извършено от ревност

36-годишният извършител на зверството Николай Кънев е задържан и е направил пълни признания

Зверското убийство на 40-годишната Мария М. от Горна Оряховица е било извършено от ревност под въздействието на алкохол и наркотици. Това признал пред разследващи извършителят на тежкото престъпление Николай Кънев. 36-годишният безработен и криминално проявен мъж, който бе обявен за общодържавно издирване, е задържан в понеделник вечерта в Горна Оряховица. Той бил спипан край местната автогара. От деня на злодеянието, Кънев се укривал по входовете на жилищните кооперации в района.

От събота вечерта полицията във Велико Търново и Горна Оряховица бе вдигната на крак, а в понеделник в железничарския град пристигнали криминалисти и от София. При обход в района на автогарата, екип от полицаи забелязали мъж, който много приличал на издирвания. След като се опитали да го задържат, той им заявил: "Не съм аз убиецът. Този, когото търсите, се крие във входа на близкия блок".Мъжът посочил мястото и криминалистите спипали Николай Кънев. При задържането той не е оказал съпротива.

Трагедията се разигра на 10 ноември, около 17,30 часа. 36-годишният Светльо, който е наркозависим, алармирал, че е намерил в жилището си мъртва 40-годишната жена. Подал сигнал до полицията, а съдебните медици констатирали смъртта, която била настъпила в следствие на множество рани. Самият мъж, който е открил трупа, е в болница със счупен череп и наранявания от нанесен му побой.

Когато криминалистите отишли в апартамента, установили следи от жесток бой, а помещенията били оплискани с кръв.

При разпитите задържаният Николай Кънев разказал, че Мария, която е разведена била негова приятелка. В петък вечерта отишли на гости на Светльо. След като пили алкохол, Мария започнала да се задява със Светльо. Николай изпаднал в ярост и между тримата избухнал скандал, който прераснал в меле. Ревнивият мъж се нахвърлил върху стопанина на жилището, а след това започнал да нанася удари на Мария. Жената била пребита с юмруци и ритници и по-късно издъхнала от тежките наранявания.

След като установили, че жената е мъртва, Светльо подал сигнал в полицията, а Николай избягал.

Окръжната прокуратура във Велико Търново е постановила той да остане за 72 часа в ареста. Ще бъде поискано от съда налагане на постоянна мярка „задържане под стража”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право