Жена полицай застреля невъоръжен чернокож свещеник

Полицията от град Тълса разпространи видео, на което се вижда убийството на местен пастор, който по време на стрелбата срещу него е бил невъоръжен и с вдигнати ръце, пише "Дейли Мейл".

https://www.youtube.com/watch?v=jfG5oxQAoKs

 

Полицейският офицер Тейлър Бърнбоу първоначално е възпроизвела предупредителен изстрел срещу чернокожия пастор Терънс Кръчър, а след това последвал втори, на нейна колежка - Бети Шелби, който се оказал фатален.

От полицията твърдят, че всичко започнало, след като свещеникът приближил към полицейските служители, защото навигацията на автомобила му се развалила по време на път. Служителите на реда му заповядали да вдигне ръцете си във въздуха, но той не се подчинил.

Кадри от момента обаче показват друго - на тях се вижда, че Кръчър в действителност е с вдигнати ръце. Видео показва четирима служители на реда, които обграждат Кръчър, един от тях, идентифициран като Бети Шелби, стреля по него.

След стрелбата служителката на реда Бети Шелби е в отпуск. Шефът на полицията  - Чък Джордан, споделя, че намира видеото за "много тревожно и трудно за гледане".

Фокусът на разследването трябва да установи дали действията на Шелби са били оправдани или прекомерни. Същевременно говорител на полицията казва пред ABC,  че видеото "повдига много въпроси за това дали стрелбата по пастора е била оправдана".

 

 

 

 

 

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка