Убийцата от Дълбок извор откраднала златните обеци на баба Иванка, след като я удушила

Убийцата от първомайското село Дълбок извор Донка Илиева Петкова е откраднала и златните обеци на жертвата си Иванка Кукова, след като преди това удушила 84-годишната баба в дома й.

Това стана ясно по време на заседанието в Окръжния съд в Пловдив, на който се гледаше искането на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение на 37-годишната криминално проявена и 6 пъти осъждана престъпничка от ромски произход.

4pl4014-1След като удушила с голи ръце баба Иванка, Донка най-спокойно се прибрала в къщата на Янко Данаилов, с когото живеела на семейни начала, но не му казала нищо за станалото. После се върнала обратно в дома на жертвата си, като изтръгнала обиците от ушите на мъртвата жена и взела дори килима от стаята й чанта с чаршафи и отнесла всичко в къщата на Янко.

Скандалът между Донка и баба Иванка бил заради 5 лв., които възрастната жена обещала да даде на ромката за това, че сутрин й зарежда и пали печката, но после се отметнала. Това вбесило Донка, тя грабнала портмонето на бабата й, за да си вземе "заработените" 5 лв, но като срещнала съпротива, се ожесточила и удушила пенсионерката. "Бях нервна и ядосана и затова го направих", така обясни случилото се убийцата.

Магистратите отрязаха искането й за домашен арест и й наложиха мярка "задържане под стража". В съда стана ясно, че Донка Петкова е имала 3 деца, но от друг мъж от Поповица, който обаче починал. Преди време пък друга възрастна жена от Чирпан, откъдето е родом Донка, се разминала по чудо със смъртта след скандал пак заради 5 лв., които криминално проявената ромка й откраднала.

За последното си престъпление, което е по чл. 116, ал. 1, т. 12, вр. чл. 115, вр. чл.29, ал.1 от НК, законът предвижва лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България