Убийците от мола - пак в съда

Делото за убийството на 52-годишния Нягол Петров в Гранд мол Варна ще започне отначало, съобщиха днес магистрати. Причината - един от съдебните заседатели е и общински съветник. Според измененията в Закона за съдебната власт, които влязоха в сила от август, неговото участие в съдебния състав се забранява. На случаен принцип на негово място ще бъде избран  нов съдебен заседател. Подсъдими за убийството, което стана на 14 март 2015 г., са бившите охранители в мола Ангел Николов, Красимир Димитров и Цветан Маринов.

Обвинението твърди, че те пребили човека с особена жестокост, по особено мъчителен начин и по хулигански подбуди. Преди това го подканили да излезе от търговския център, тъй като бил психично болен и загрозявал обстановката с вехтите си и мръсни дрехи - приличал на клошар. Той обаче обичал да се разхожда в мола, посещавал го почти всеки ден и седял по пейките.

Делото започна в края на март, но след няколко заседания съдът го върна на прокуратурата за отстраняване на недостатъци в обвинителния акт. То ще почне отново на 30 ноември.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право