Убийци на таксиметров шофьор искат по-ниски присъди

Гаджетата Космас Джером и Ренета Козарева, които миналата пролет убиха и ограбиха таксиметров шофьор, обжалват присъдите си, съобщиха от Апелативния съд във Варна. През март тази година на първа инстанция двамата си признаха вината, за да получат по-леки наказания. Окръжните магистрати осъдиха Космас на 13 г. и 4 месеца затвор, а Ренета получи 12 г.

Двамата планирали грабежа, за да си набавят пари за препитание. Въоръжили се с кухненски ножове и за кураж се надрусали с амфетамини. Късно вечерта на 9 април хванали такси и посочили адрес извън Варна. На разклона за с. Каменар Космас поискал да се облекчи. Шофьорът Васил Ашиков спрял, а Ренета нарочно изпуснала портмонето си в краката му и помолила да й го даде под предлог, че е бременна. Ашиков отказал и Ренета забила нож в ръката му. През отворения прозорец на таксито и Космас атакувал окървавения шофьор. Двамата го мушкали, докато спрял да мърда.

По тялото му при аутопсията експертите изброиха 61 рани. Плячката на убийците обаче се оказала нищожна - 20 лв. и стар мобилен телефон. Двамата бяха осъдени да платят и 340 000 лв. кръвнина на роднините на жертвата. Сега искат редукция на обезщетението и на годините затвор. Пред Апелативния съд протест е депозирала и прокуратурата, откъдето настояват да се увеличи присъдата на Ренета. Магистратите ще се произнесат в срок до 2 месеца.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право