Убитите в кв. „Витоша” инвеститори не са дължали пари на извършителя, твърдят близки

Убитите в кв. „Витоша” инвеститори не са дължали пари на извършителя Драгомир Драганов, твърди дъщерята на убитата жена – Галина Колева.

На 18 май Драганов застреля двама души и рани тежко трети в офис на инвеститорска фирма, с която работи. Галина Колева губи майка си Стойка Мишева, която от години работи като строителен инженер, а брат й Станимир е тежко ранен и в момента се намира в интензивното отделение на болница „Св. Анна”.

„Ние сме едно обикновено семейство. Нямаме връзка с никаква мафия”, категорична е Колева. По думите й семейството й по никакъв начин не е било задължено на фирмата на Драганов, като дори на няколко пъти са му помагали, купувайки материали за строителство, тъй като той нямал средства, за да ги плати.

„С тази строителна фирма се е работело много трудно. Майка ми за първи път казваше, че много некачествена работа, много трудно се комуникира с тях”, пояснява още Колева пред БТВ.

Адвокатът на семейството Екатерина Димитрова заяви, че тиражираната по медиите информация е неправилна. „Сумата пари, за която става въпрос, е била дадена авансово от инвеститора на строителя. Инвеститорът не е дължал никакви пари”, поясни Димитрова.

„Драгомиров е имал финансови проблеми. На тази среща е отишъл с молбата да не се приспадат авансово никакви суми, защото няма с какво да се плати на работниците му”, пояснява адвокатът.

Димитрова сигнализира и за евентуално нарушение на правилника в съдебната зала. При гледането на мярката на Драгомир Драгомиров непозната жена е предоставила на обвиняемия документи за подпис. Адвокат Димитрова има и снимки от съдебната зала.

„Тя няма право да бъде при него. Не се знае и документите какви са”, пояснява Димитрова.

„Драгомиров се ползва с медиен комфорт. Пише се за горкия баща, принуден да работи, измамен…”, заяви адвокатът на семейството.

„Драгомиров има 4 деца, 3 от които пълнолетни и не живеят с него. Жертвите на Драгомиров – едната жертва има дете на 3 годинки и половина и в деня след убийството, жена му ражда още едно дете. Братът на Галина Колева има дете на 1 годинка, майка й има 4 внуци. Това са реални хора и ние се оказваме в ситуацията жертвите да се оправдават и да обясняват, че наистина са жертви”, добави Димитрова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България