Убитите жена и мъж били с размери М и ХХL

Част от намерените край язовира при Негован дрехи и вещи на двете жертви. Снимки: МВР

МВР показа дрехи, открити на местопрестъплението

Смята се, че са изчезнали през май

Все още жертвите от Негован не са разпознати, търсят се сведения за тях

Убитите жена и жена, чиито тленни останки бяха намерени край язовира до софийското село Негован, са били с размери съответно М и ХХL. Това стана ясно, след като МВР разпространи снимки на дрехите, открити на местопрестъплението.

Двете жертви все още не са разпознати и криминалистите се надяват, че по облеклата могат да получат сведения за хора, които са в неизвестност от май.

Като писа „Труд”, разчленените тела на жена и мъж бяха намерени в събота и неделя в чували и бидони около брега на язовира. И двамата са били застреляни в тила. Справките в базите данни за издирвани хора не дадоха резултат, затова основната версия е, че престъплението е извършен от родственик, който не е обявил, че близките му са изчезнали. На този етап са отхвърлени хипотезите, че загиналите са чужденци или нелегални мигранти. Засега се смята, че убитите са от София или Софийско.

Във вторник разследващите призоваха всеки, който има информация за съседи или близки, повече от 2 месеца в неизвестност, да съобщят на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР при гарантирана анонимност. Уточнено бе, че жената е на видима възраст 45-55 г., а мъжът на 65-75 г., но без да се съобщава дали имат родствена връзка.

„До този момент се получават сигнали, но все още нямаме успех. Категорично разтичаме, че както и при други случаи, но помощта на хората”, каза пред БНР зам.-шефът на „Криминална полиция” Димитър Кошов. Разследващите проверяват всякакви получени сведения, дори някои от тях да звучат абсурдно.

 

Чехлите на жената са румънски

Има и снимки на етикетите

От снимките се виждат подробности за качеството на дрехите и техните етикети. Показани са и чехлите на жената. На подметката им пише, че са произведени в Румъния. На пръв поглед изглежда, че някои от облеклата са скъпи, но проверка на „Труд” установи, че повечето марки са български и турски, но има тениска, която е от световен бранд за яхстмени и се продава предимно по моловете. Цените на дрехите и аксесоарите от тази марка започват от 200 лв. Възможно е обаче намерената край Негован дреха да е била купена от магазин за втора употреба.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право