Убитият Венцислав Младенов бил натъпкан в бидон и хвърлен в река Чепеларска

Венцислав Младенов

Столичният бизнесмен Венцислав Младенов е пребит до смърт от съдружниците си Севдалин и Марин Боюклиеви, които са баща и син. След това тялото му било натъпкано в бидон и затиснато с капак на шахта за тежест и захвърлено в река Чепеларска. Потресаващите подробности бяха изнесени на пресконференция на Окръжна прокуратура – Пловдив и полицията.

Младенов и Боюклиеви държали заедно заведение в Нареченски бани. Имали разправии за пари и на 21 март Венцислав отишъл на място в курорта. Двамата със Севдалин се скарали и започнали да се бият. Синът също се включил в боя и Венцислав паднал на земята. След това Севдалин и Марин го завлекли в съседно помещение и продължили да го бият. „Единият го държал за краката, а другият е нанасял удари по главата с твърд тъп предмет“, съобщи окръжният прокурор Румен Попов. Когато битият престанал да диша, те нахлузили на главата му найлонова торба и я завързали с въже. Свалили една от завесите на заведението и увили тялото в нея, после и него пристегнали с въже. Взели голям бидон, сложили трупа вътре и потеглили към Смолян. На около 5 км от Нареченски бани, в района на Косово, хвърлили бидона в реката.

След това се прибрали и се опитали да заличат всички следи – изгорили пропитите си с кръв дрехи и почистили помещението с кислол. На една от стените в заведението имало камера, която Севдалин и Марин свалили, а после замазали мястото, за да не си личи, че там е имало нещо. Захвърлили камерата сред строителните отпадъци в стопански двор в съседство, но това се оказало грешка, защото няколко дни по-късно роднини на убития я намерили.

Близките на Венцислав започнали да го търсят още на 21 март, защото телефонът му бил изключен, което било нетипично за него. Подали сигнал в Девето районно в София и бизнесменът бил обявен за държавно издирване. Въпреки това роднините отишли да го търсят и в Нареченски бани и така попаднали на камерата, запечатала зверския побой.

На този етап Севдалин и Марин Боюклиеви са задържани за 72 часа и предстои прокуратурата да поиска от съда те да останат в ареста. От държавното обвинение отказват да съобщат за каква сума пари е бил спорът, но се разбра, че не била голяма.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право