Убиха бивш съотборник на Ромарио

Трагедия сполетя бившия съотборник на Ромарио от „Вашку да Гама“. Клубът обяви чрез туитър, че юношата му Валдирам Гаетано де Мораис е намерен убит на улицата в най-големия град в страната Сао Пауло.

Полицията е задържала трима заподозрени заради кончината. Футболният живот на 36-годишния Валдирам бе изпълнен с трусове. През 2006-а той стана голмайстор №1 на турнира за купата на Бразилия. Но много често името на нападателя бе свързвано с пиянство и наркотици. Дори бе разследван като пласьор на дрога.

През 2007-а „Вашку да Гама“ се раздели с голмайстора заради извън спортни причини. Оттогава до 2011 година Валдирам смени внушителните 11 отбора. Тогава му се наложи да направи пауза. Заради алкохолизъм той напълня твърде много и никой клуб не искаше да го привлече. През 2017 година Валдирам получи последния шанс да играе – в „Атлантико“ (Байа). Но и там се провали.

В началото на миналата година ръководството на „Вашку да Гама“ разбра, че нападателят е станал клошар и живее по улиците на Рио де Жанейро. Клубът изпрати своя юноша в рехабилитационна клиника. През юни обаче Валдирам напусна лечебното заведение и пак започна да пие.

Според бразилския вестник „Глобоеспорте“ нито един член от семейството не се е явил, за да разпознае тялото в моргата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят