Увеличение на туристите в София

27% повече чужди туристи са посетили София през периода януари-април 2017-а, спрямо 2016-а. Данните цитираха министърът на туризма Николина Ангелкова и кметът на Столична община Йорданка Фандъкова на среща, на която обсъдиха възможни съвместни инициативи в туризма.

Само за периода януари-април 2017 г. по данни на НСИ в категоризираните места за настаняване с над 10 легла в София са пренощували 18% повече лица спрямо същия период на 2016-а, като при чуждестранните граждани ръстът е 27%. Скокът в нощувките е общо 23%, а при чужденците той е 33%. Приходите от тези услуги за четиримесечието са общо над 46 млн. лв. и е регистрирано увеличение от 25%.

"София е сред най-търсените и обичани туристически дестинации у нас и до голяма степен е лицето на българския туризъм. Продължаваме активно да работим за привличане на повече туристи към богатото културно-историческото наследство на столицата, което го прави един от най-интересните градове в Европа", подчерта министър Ангелкова.

Столицата демонстрира през последните години устойчиви резултати в сектора, които се надграждат с повече туристи и приходи от техните визити, стана ясно по време на срещата.

По думите на кмета Фандъкова София става още по-красива и привлекателна за все повече български и чуждестранни пътешественици след последните исторически открития и инфраструктурни промени. Столицата е атрактивна дестинация не само с многото си археологически паметници, минерални извори и фестивали, но и като любопитно място за поклоннически, зимен и планински, делови, събитиен и други видове туризъм.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес