Увеличиха леглата в Неонатологията в Търново

Дете и бременна жена с менигоенцефалит вече са изведени от Реанимация

В Неонатологията на областната болница във Велико Търново от сряда е увеличен броят на леглата и те са с две повече. Така отделението вече разполага с общо 20 легла. Това се налага, тъй като расте броят на пациентите, които преминават през Отделението, тъй като Неонатологията на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ е единствената в областта.

В интензивният сектор на Неонатологичното отделение броят на местата е пет. От началото на 2019 година през него са преминали общо 22 бебета. Три от тях са били приети с влошено състояние след изписване след раждането им, тъй като са били на възраст под 30 дена.

Подобрило се е състоянието на 6-годишното дете, което беше прието в реанимация с менигоенцефалит, както и на бременна жена. Детето вече е приведено в Инфекционзно отделение.

21-годишната бременна жена вече е изведена от апаратна вентилация, контакта и адекватна е и предстои също да бъде приведена в Инфекциозното отделение. Тежко остава състоянието на жената, която беше приета с пневмония. Установен е ендокардит и в момента е на апаратна вентилация.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони