Увеличиха присъдата на охранител, убил младеж

Варненският апелативен съд увеличи от 15 на 18 г. ефективната присъда на охранителя Виктор Панайотов, който през ноември 2015 г. край дискотека в девненския кв. Повеляново уби с нож 22-годишния бъдещ младоженец Мартин Тодоров. Делото се гледа на втора инстанция заради протест на прокуратурата и жалба на подсъдимия.

Обвинението настоя Панайотов да получи доживотна присъда за умишлено убийство, извършено по хулигански подбуди и с особена жестокост. На първа инстанция той бе осъден само за умишлено убийство, а защитата му настоя, че е наръгал фатално Мартин при превишаване на пределите на неизбежната отбрана.

Кървавата драма, която вдигна девненци на бунт, се разиграла призори на 28 ноември до скандалната и вече затворена дискотека "Акапулко", където Мартин празнувал с приятеля си Руси предстоящата си сватба. Двамата влезли в спор с друга компания и станало сбиване. Виктор бил повикан от колега. Застигнал Мартин в двора на близката детска градина и го нападнал с нож. Нанесъл му множество удари, един от които се оказал фатален. Ранил в бедрото и Руси, който успял да повика помощ на спешния тел. 112.

След като разгледаха всички материали по делото, апелативните магистрати отсъдиха, че деянието е извършено по хулигански подбуди, с особена жестокост и увеличиха присъдата на Виктор Панайотов, като потвърдиха гражданските искове на родителите на убития младеж в размер на общо 260 000 лв.

Присъдата подлежи на касационна проверка пред ВКС в 15-дневен срок, уточниха от пресслужбата на Варненския апелативен съд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право