Увеличиха средствата за подкрепа на талантливите деца в Търговище

Снимка: Архив

Променя се и наредбата, по която се отпускат стипендиите

На 20 000 лв. увеличи средствата за стипендии на деца с изявени дарби общината в Търговище за тази година. Паралелно със завишаването на бюджета се правят и промени в Наредбата, с която се отпускат средствата. Те предвиждат кандидатстването вече да става само на една сесия, през есента на годината, а не както досега на два пъти и през пролетта.

Според промените внасянето на документи вече ще става от 1 септември до 1 октомври. Това ще осигури повече справедливост при разпределянето на средствата между всички кандидати и ще даде възможност да се обхванат повече деца.

Специална комисия, както и досега, ще определя тези, на които да се отпуснат стипендии, като се следят заложените в наредбата критерии.

От общината уточняват, че няма промяна в различните видове финансова подкрепа и начина на определяне.

Обявяването на стипендиите ще става тържеството на церемония в навечерието на 1 ноември. Първата такава церемония беше проведена през миналата година.

От местната администрация допълват, че проектът за промяна на наредбата е публикуван на сайта на общината, както и годишната програма за подкрепа на деца и младежи с постижения в различните сфера - на науката, спорта, изкуствата. Документите ще влязат в сила след утвърждаването им от общинския съвет.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони