Уволнения заради скандала с ваксините в Китай

Заместник-губернатор на провинция и кмет на голям град бяха уволнени заради скандала с ваксините в Китай. Комунистическата партия се опитва да успокои общественото недоволство от разкритията за непочтено поведение на производител на ваксини, предаде Асошиейтед прес.

Двамата представители на властите са част от общо четирима души, които бяха освободени от длъжност след заседание на оглавявания от президента Си Цзинпин Постоянен комитет на Политбюрото на партията. На него беше разпоредено и да започне разследване за извършено престъпление срещу пети чиновник, който преди е имал отношение към регулирането на пазара на лекарства.

Разкритията през юли, че фармацевтичната компания "Чанчун Чаншън" е фалшифицирала данни за производството си на ваксина срещу бяс, бяха само част от поредица скандали с политически измерения заради смъртни случаи и случаи с пострадали от фалшиви или некачествени лекарства, храни и други стоки, отбелязва Асошиейтед прес.

Правителството състави експертна група, която да се занимае с въпроса за безопасността на произвежданите ваксини от китайския фармацевтичен сектор, оценяван на 122 милиарда долара годишно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Азия