Уволниха агент на ФБР, пращал СМС съобщения с критики към Тръмп

Агент на ФБР, който е пращал СМС съобщения към свой приятел, съдържащи критика към американския президент Доналд Тръмп е бил уволнен от заеманата от него позиция в разследването относно наличието на руска намеса на американските президентски избори през 2016 г. Това пише британското издание Telegraph.

През лятото на 2017 г., един от членовете на воденото от Робърт Мюлър разследване е бил уволнен. Според данни, публикувани от американски медии в събота, причината са СМС съобщения, в които уволненият Питър Строк е отправил някакъв вид критика срещу Доналд Тръмп. Точното съдържание на съобщенията обаче не е известно. Според британския всекидневник, решението на специалния прокурор Мюлър е знак, че разследването относно руската намеса не е лов на вещици или политически процес, насочен срещу държавния глава.

Строк в момента работи към отдела за Човешки ресурси на ФБР, като преди това е участвал в разследванията относно това дали бившият кандидат-президент Хилари Клинтън е разкрила секретна държавна информация чрез свои имейли. Уволненият все още не е направил коментар относно съобщението.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка