Уволняват горски шеф заради купон в деня на траур

Директорът на РДГ-Шумен инж. Емил Гелов ще бъде освободен, заради организирането на тържество в деня на национален траур. Това обяви министърът на земеделието и храните в оставка Десислава Танева по БТВ по повод проведеното тържество след семинар на горски служители, представители на природни паркове и Общинското предприятие „Туризъм публични прояви и атракции” на Шумен в Несебър в деня на национален траур за жертвите от инцидента в Хитрино.

„Аз съм в Брюксел на Съвет на министрите. Получих информация, че има коментар, че няма връзка с мен, а единственият човек, който ми е звънял тази сутрин е премиерът Борисов“, обясни министър Танева.

„Първо, в човешки план, не като министър, искам да изразя личното си и човешко възмущение за реакцията, било то на тези хора, било на други в такъв момент, който преживява страната. Това е въпрос наистина на лично усещане, възприятие, морал, ценностна система, чак след това на други неща“, коментира тя.

„Директора на РДГ-Шумен, който съгласно информация, която ми е изпращана по съобщения, разбирам, че е организатор на това тържество, ще бъде освободен“, заяви земеделският министър в оставка.

От думите й стана ясно, че могат да бъда освободени и други представители на определени държавни институции, ако стане ясно, че са участвали в организацията на тържеството.

„Аз разбрах от съобщения, които ми изпратиха зрители по повод на излъчен репортаж. Няма как министър да знае всяко събитие на какъвто и да е екип или агенция, която е обхвата на МЗХ, тава са над 12 000 души“, допълни още министър Танева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България