Удавени румънски агнета изплуваха на плаж във Варна

Удавени домашни животни изплуват на плажа във варненския квартал Аспарухово. За това сигнализира потребител в социалните мрежи.

Животните са с румънски ушни марки, а местните и туристите са притеснени, защото причината за смъртта им е неясна и се опасяват от инфекции.

От информацията става ясно, че в рамките на няколко часа, след подаването на сигнал на тел. 112 институциите не са реагирали.

С официална информация по случая излязоха от агенцията за безопасност на храните (БАХБ), от където потвърдиха, че животните са румънски. "Удавените и изхвърлени от морето край град Варна и к.к. Златни пясъци, дребни преживни животни, са прибрани и предадени за обезвреждане в Екарисажа в село Тополи", информираха от БАБХ.

И трите животни са били с идентификационна маркировка на едното ухо, която в кода си съдържа инициалите RO. При направената справка във Вет Ис се установи, че животните не са въвеждани в информационната система на БАБХ, което потвърждава румънският им произход, информираха от агенцията.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – [email protected] И [email protected]

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България