Удареният бус с футболистки спасен от шофьора

Снимка: Архив

Момичетата се разминаха с натъртвания и шок

Част от 13 момичета футболистки и треньори, пътували в буса, който беше ударен от автомобил "Мазда" край Велико Търново са виждали през цялото време как автомобилът нарушител идва към тях и очаквали ударът да бъде избегнат. Шофьорът на буса Ерджан Алиев имал изключително правилна реакция - при вида на насрещно идващия автомобил успял да отбие почти в банкета, но въпреки това е бил ударен. "Преобърна ни в нивата, децата бяха в шок. Викаха "умираме", преобърнаха се под седалките. Уплахата беше голяма, но нашият шофьор имаше много адекватна реакция. Направи място да излязат момичетата, поемаше ги, помагаше", това разказа треньорката на "Олимпия" Албена Тодорова и каза, че тази седмица им предстои друг мач и пак ще се доверят на същия водач.

Пристигналите на мястото полицаи се чудели как при толкова смачкан бус, пътуващите са се отървали само с леки травми.

За инцидента във фейсбук разказа и Димитър Димитров, който на доброволни начала помага във футболния клуб: “Вчера около 20:00 часа на връщане от мач от София с женският отбор на Олимпия Шумен около Велико Търново претърпяхме сериозен пътен инцидент. Оцеляхме благодарение на изключително адекватната реакция на нашия шофьор Ерджан Алиев, който предотврати голяма трагедия. Използвам случаят да му благодаря от все сърце за това, че спаси 13 човешки живота, включително и моя.

Бяхме засечени от лек автомобил Мазда с великотърновска регистрация с 19-годишен водач който предприе изпреварване на колона автомобили с изключително висока скорост.

За да избегне челният удар, нашият шофьор избяга в банкета на пътя, като освободи нашето платно за движение. За съжаление бяхме ударени странично и буса се обърна извън пътя. Спирачният път на Маздата беше над 100 метра. Най–хубавото от всичко е, че при тази ситуация се разминахме сравнително леко, благодарение най-вече на реакцията на нашия шофьор. Не пожелавам на никого да преживее ужасът който изживяхме докато извадим децата от буса.

И сега следва най–интересното – днес държавните органи са почнали пълна проверка на фирмата на нашият шофьор", пише Димитров и изказва опасения, че може да бъде изкаран по–черен от дявола.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България