Ударни ремонти на републикански пътища в Търговищко

59 км от републиканската пътна мрежа на територията на област Търговище ще бъдат обхванати от Програмата за превантивните ремонти тази година. Това съобщиха областният управител на Търговище Митко Стайков и шефът на пътното управление инж. Марчо Марчев.

Ще се работи на три обекта, които са изключително амортизирани. Пътните връзки са с натоварен трафик, но заради състоянието си създават рискове за пътуващите и за някои от години се събират подписки.

На територията на община Търговище това е пътят Певец-Мировец, който осигурява връзка на 6 села по трасето и е в окаяно състояние, а жителите им от години правят протестни подписки, но чак сега се вземат мерки, коментира кметът на общината д-р Дарин Димитров. Той подчерта, че тези близо 29 км са изключително важни не само за хората от селата. Пътят може да поеме и движението от Велики Преслав към трасето на магистрала „Хемус” в бъдеще и така да отпуши трафика през град Търговище. В района на Острец има и мост в тежко състояние, който също ще се ремонтира.

Кметът припомни, че миналата година държавата даде близо 4 млн. лв. за ремонт на републикански път, който минава  през града и не е бил ремонтиран от 15 години. Според д-р Димитров такива инвестиции не са правени  досега в пътища в района и това е показателно за усилията на държавата да се работи за региона.

Другите отсечки, които ще бъдат направени през годината, са от град Попово през селата Ковачевец и Водица, до границата с Русенска област, както и пътят Попово-Опака. В първия участък от 17,4 км ще бъдат вложени 10,5 млн. лв. В другия, който е 13 км., се предвиждат 6,8 млн. лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България