Удоволствието от секса намалява с възрастта при жените

Група учени от NAMS (North American Menopause Society) събират и анализират данните на 4 500 британки, влезли в менопауза, с цел да разберат защо сексуалното желание и удоволствие от половия акт намаляват по време на и след климактериума.

За провеждане на проучването са взети предвид интимните връзки на жените, както и тяхното физическо и психическо здраве.

Учените установяват, че причините за понижено либидо и секусално задоволство са медицински заболявания/състояния, сексуална дисфункция, симптоми на менопауза и предписани лекарства.

Интересно е, че едва 3% от изследваните жени са описали сексуалния си живот като задоволителен.

Д-р Стефани Фаубион, завеждаща NAMS, коментира: "От значение е и партньорът или липсата на такъв, както и неговото физическо и психическо състояние. Когато има проблеми във връзката, това също се отразява върху либидото на жената" и допълва:

"Симптомите на менопауза - вагиналната сухота и болката по време на полов акт - също влияят върху удоволствието от секса, но много малко жени търсят начин или лечение да се справят с проблема, въпреки многото възможности и алтернативни терапии".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл