Удостоверения за гласуване на балотажа ще се издават и днес и утре в Пловдив

Сектор "Български документи за самоличност" при Областна дирекция на МВР-Пловдив продължава да съдейства на гражданите, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас на балотажа за президентските избори на 13 ноември.

Създадена е необходимата организация тези, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен зелен паспорт), защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок на валидност, да имат възможност да упражнят правото си на глас.

При невъзможност да бъде им се издаде нова лична карта до края на работния ден на 12 ноември (събота) по искане на гражданите, ще им бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват. За да бъде издадено то, обаче е необходимо:

1. Гражданите лично да подадат искане в Областна дирекция или в районните управления при дирекцията от 8,30 до 17 часа на 12 ноември (събота) и от 8,30 до 19 часа на 13 ноември (неделя).

2. Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване правото на глас в балотажа за президент и вицепрезидент се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта.

3. В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко РУ, СДВР или ОД на МВР независимо от обявения постоянен и настоящ адрес. Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация. Удостоверението се издава, за да послужи само пред СИК и е валидно за изборния ден 13 ноември 2016 г., уточняват от полицията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България