Удължават срока за изпълнение на проекта „Гранд Каньон-София“

Правителството одобри Допълнително споразумение към Меморандум за разбирателство между България и „Гаранти - Коза България“ ЕАД за изпълнението на приоритетния инвестиционен проект „Гранд Каньон – София“ в район Младост, гр. София.

С документа се удължава срока за изпълнение на проекта с две години поради отчетено съществено забавяне в изпълнението на административни процедури. Удължава се и срокът на сертификата за приоритетен проект, издаден на основание подписания меморандум.

Проектът „Гранд Каньон-София“ предвижда изграждането на комплекс със смесено предназначение, съчетаващ търговска част, хотелски комплекс, парк с множество атракционни езера, скейтборд парк и открита детска площадка. Проектът „Гранд Каньон“ е разработен така, че да популяризира столичния район „Младост“ като предпочитано място, обединяващо възможността за пазаруване, настаняване, отдих и живот в града.

Общият размер на инвестицията е 120 млн. лева, след въвеждането в експлоатация на обектите по проекта се очаква да бъдат създадени 240 нови работни места.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Инвестиции