Удължена зимна ваканция за 6 общини от област Варна

В 6 общини във Варненска област зимната ваканция на учениците се удължава до края на седмицата. Това сочи справка в сайта на Регионално управление на образованието-Варна. Със заповед на кмета на Девня Свилен Шитов зимната ваканция на учениците на територията на общината се удължава до петък, 6 януари, включително.

Причината за тази мярка е очакваното влошаване на метеорологичните условия – силен вятър и застудяване, както и невъзможността на отоплителните инсталации в училищата да постигнат необходимите температури за нормално и безопасно пребиваване на учениците в тях. Със заповед на кмета на Долни чифлик Красимира Анастасова четвъртък и петък са обявени за неучебни дни и за училищата и детските градина на територията на община Долни чифлик. Дните 5 и 6 януари са обявени за неучебни дни във всички училища, детски градини и помощни звена на територията на община Дългопол.

Заповедта на кмета Георги Георгиев е във връзка с лошите метеорологични условия и усложнена пътна обстановка. В общините Варна, Суворово и Аврен дните 5 и 6 януари също са обявени за неучебни.

Във връзка с множество запитвания и обявени неучебни дни със заповеди на кметовете в общини от област Варна, от Регионалното управление на образованието във Варна информират, че планираните олимпиади на 7 и 8 януари ще бъдат проведени по утвърдения график.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони