Удължиха безплатните консултации по сексуално здраве в УМБАЛ „Свети Георги” в Пловдив

Безплатните консултации по сексуално и репродуктивно здраве за жени, организирани от Клиниката по акушерство и гинекология на УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив, се удължават до 29 септември (петък) включително, съобщи началникът на АГ клиниката в най-голямата болница в България доц. д-р Екатерина Учикова.

„Инициативата по случай Световния ден на контрацепцията – 26 септември, първоначално бе насрочена в два дни – 25 и 26 септември, но поради големия интерес, решихме да удължим срока”, коментира доц. д-р Екатерина Учикова.

Кампанията ще се провежда от 9:30 до 12:30 часа на третия етаж в Хирургичния блок на Университетска болница „Свети Георги” на бул. „Пещерско шосе“ 66. Жените могат да получат цялостна медицинска консултация от специалисти в областта на женското здраве, относно съвременните методи за контрацепция и отговори на въпроси, свързани със сексуалността, сексуалните взаимоотношения и репродуктивното здраве, обясни доц. Учикова.

Целта на кампанията е да насърчи младите хора да говорят за секс и за възможностите за предпазване от нежелана бременност и полово-преносими инфекции. А, ако са решили да правят секс, трябва да бъдат подготвени за това, да знаят откъде могат да намерят информация, да търсят помощта на специалист или близък до тях човек, на когото могат да се доверят, съветват специалистите.

Мисията на Деня на контрацепцията е да допринесе за свят, в който всяка една бременност е желана. Фармацевтичната компания „Гедеон Рихтер“ ще подкрепи готовността, грижата и отговорността на акушер-гинеколозите, предоставяйки материали, които да повишат нивото на информираност на младите хора за начините и възможностите за предпазване от нежелана бременност.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве