Удължиха ваканцията в София

Във връзка със студеното време, прогнозата за оранжев код в София, и недостигнатите необходими температури в класните стаи в много училища, се удължава се ваканцията на учениците на територията на Столична община, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Информацията е обсъдена съвместно с Регионалното управление на образованието и със заповед на кмета на София се обявяват за неучебни дните 9 и 10 януари 2017 г. за столичните училища.

От новината за допълнителната "дървена ваканция", разбира се, най-доволни ще бъдат учениците. В събота кметът Фандъкова съобщи, че е получила стотици съобщения от възпитаници на столични школа с молба за удължаване на ваканцията. Тогава обаче тя попари надеждите им, като заяви, че такова не се предвижда, защото училищата са топли. Проверка е показала, че това не е точно така. Парните инсталации в някои училища изглежда не са се справили с екстремния студ.

Прогнозата за София за 9 януари 2017 г. е за минимални температури между минус 17 и минус 20 градуса, с максимални минус 13 градуса, според Национален институт по метеорология и хидрология. Замерванията на достигнатата температура в класните стаи, които бяха направени днес, 8 януари 2017 г., показаха, че в някои училища температурата е под изискванията.

Продължава да се следи прогнозата за времето в София, да се извършват замервания на стайните температури в училищата и при необходимост ще се обяви за неучебен ден и 11 януари 2017г.

От вчера, 7 януари 2017 г., снегопочистващите фирми имат задача да почистват приоритетно улиците до училищата и детските градини и достъпът до всички тях е осигурен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България