Удължиха конкурса за оригинална коледна украса на жилищни сгради в Търговище

Община Търговище удължи срока за включване в конкурса за най-оригинална външна коледна украса в категорията за жилищни сгради. Гражданите от всички населени места в общината могат да подават заявки до 16 декември, включително. Могат да участват както еднофамилни сгради, така и етажна собственост, които са избрали да сложат празнична украса на фасадите на жилищата или прилежащите пространства.

За населените места срокът да заявят участие в надпреварата остава до 10 декември. Заявките на селата и кварталите трябва да бъдат подадени от кметовете или друг представител на съответното населено място в общинската администрация.

Наградите в тази категория са 500 лв. за първо място, 200 лв. за второ и 100 лв. поощрителна награда. Премията трябва да се използва за обогатяване на украсата или за закупуване на парково и друго обзавеждане или оборудване, така че придобивката да се ползва от селото или квартала.

При надпреварата за празнична украса на жилищните сгради се предвиждат предметни награди, а заявките се подават на електронната поща на общината, с координати на участниците.

Комисия ще обходи населените места и адресите, за които има подадена заявка, и ще определи победителите. Призьорите ще бъдат обявени преди Коледа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони