Удължиха с още 3 дни зимната ваканция на учениците в Пловдив

Зимната ваканция на учениците в Пловдив бе удължена с още 3 дни и заниманията в училищата в града под тепетата ще бъдат подновени чак на 12 януари (четвъртък). Това реши на свое извънредно заседание в неделя Общинският оперативен щаб, въпреки че в петък кметът Иван Тотев разпореди на директорите на училищата да започват от събота да отопляват класните стаи.

Пловдивските управници обаче се вслушаха в призивите на стотици родители за удължаване на ваканцията заради прогнозите за за рекордни минусови температури, придружени със силен леден вятър, и обявиха понеделник, вторник и сряда за неучебни. Повишената заболеваемост от грипни и остри респираторни вируси и нередовният градски транспорт бяха другите аргументи за удължаването на ваканцията от оперативния щаб. Той реши също така следващите 3 неучебни дни да се използват за привеждането в добро състояние на училищните дворове. За целта училищният персонал ще бъде подпомогнат от служители на ОП "Чистота".

9, 10 и 11 януари ще бъдат неучебни дни за всички училища в общините Садово, Стамболийски, Първомай, Съединение, Родопи и Марица. Дървената ваканция в общините Карлово, Сопот, Асеновград и Лъки пък ще е само в понеделник и вторник.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование