УЕФА върна ЦСКА в Европа

 

ЦСКА е пред сензационно завръщане в Лига Европа още този сезон. След като името на „Дунав“ дълго време фигурираше сред участниците на първия предварителен кръг на втория по сила клубен турнир сайтът на евроцентралата го смени с това „червените“.

Първоначално УЕФА отказа да даде лиценз на клуба, защото нямал 3-годишна история. ЦСКА обжалва на най-високата инстанция – Спортният арбитражен съд в Лозана. Освен това клубът си спечели емблемата на фалиралото дружество, което е ясен сигнал за наследственост. Докато КАС не обяви официално позицията си, „червените“ фенове не могат да се радват.

Не е изключено това да стане в петък късно вечерта, а от УЕФА да имат предварителна информация заради „топла връзка“ с Лозана.

Припомняме, че ЦСКА получи евролиценз от нашата Лицензионна комисия.

Само преди дни Стамен Белчев, треньорът на тима от „Българска Армия“, призна, че има проблеми със селекцията, тъй като играчи отказвали да приемат офертата на клуба заради изваждането от Европа. Това е и една от причините до момента единственият сигурен нов да е бразилецът Енрике Роберто Рафаел.

За последно ЦСКА игра в евротурнирите през 2014 година, когато отпадна от молдовския „Зимбру“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ