УЕФА сигнализира към БФС: "Верея" играе съмнителни мачове

Отборът на "Верея" играе съмнителни мачове. Поне такъв сигнал е постъпил в БФС от УЕФА. Европейската футболна централа сигнализира за трети път, а това доведе до порицание и глоба в размер на 5 хиляди лева. Новината бе потвърдена от Дисциплинарната комисия, която обяви санкциите. В последния изигран кръг "Верея" изненада всички, като направи 0:0 на "Лудогорец". Тимът от Стара Загора обаче стигна до ремито, заради липсата на късмет в редиците на "орлите". Последният в Първа лига не опита да отправи удар за всички 90 минути по посока вратата на лидера в шампионата. От БФС съвсем очаквано не разкриха дали сигналът е именно заради представянето на "Верея" в тази среща.

"Това, което можем да потвърдим е, че става въпрос за мач от настоящия сезон", заявиха от родната централа пред "Труд".

"Верея" има две тежки загуби до момента. Едната е от "Берое" с 0:6, а другата от "Левски" - 0:7.

Тимът от Стара Загора бе глобен и с 10 хиляди лева по друго провинение. Причината е, че новият наставник на тима Олександър Севидов, който все още няма подписан договор, е бил на скамейката в мача с "Лудoгорец". Украинецът се е легитимирал на пистата с баджа на бившия треньор на тима Небойша Лекич. Отделно от санкцията за клуба, на самия Севидов е наложена глоба в размер на 1000 лева.

„Верея“ продължава да е единственият отбор в първенството, който все още няма победа. В 21 кръга "лъвовете" регистрираха 6 ремита и 15 загуби при голова разлика 9:46.

Снимка: СПОРТАЛ

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ