УЕФА с номинация за Димитър Рангелов

Силно представяне на българите беляза четвъртия кръг в Лига Европа. Димитър Рангелов вкара гол за „Коняспор“. Живко Миланов и кипърският АПОЕЛ (Никозия) поведоха в своята група, а „Астана“ със Станимир Стоилов направиха реми 1:1 с гръцкия гранд „Олимпиакос“. Заради попадението, което отбеляза Рангелов, сайтът на УЕФА номинира родния таран за най-добър играч за кръга в турнира.

Димитър Рангелов бе точен при загубата на „Коняспор“ с 1:3 от „Спортинг“ в Брага. Попадението е историческо за турския тим, тъй като то е първо за клуба в турнира Лига Европа. Официалният сайт на УЕФА номинира Рангелов сред най-добрите играчи в четвъртия кръг на груповата фаза. Конкуренти на българския таран в анкетата са Един Дзеко („Рома“), Ариц Адурис („Атлетик“), Муса Соу („Фенербахче“), Жулиано („Зенит“), Патрик Твумаси („Астана“), Николае Станчиу („Андерлехт“) и бразилецът Тайсън („Шахтьор“).

Родният национал откри резултата в 30-ата минута, когато бе изведен в наказателното поле и след като се пребори със защитник, прониза вратаря от малък ъгъл. Впоследствие след попадения на Емилиано Веласкес, Уилсон Едуардо и Рикардо Хорда португалският тим спечели мача. При резултат 1:1 Мауро от домакините получи червен картон, а в началото на втората част и турците останаха с човек по-малко заради изгонване на Нейч Скубич.

„Коняспор“ е последен в класирането в група H с 1 т. „Спортинг“ има 5, а „Гент“ - 4. „Шахтьор“ е лидер с максимален брой точки - 12.

Българският защитник Живко Миланов и неговият Апоел (Никозия) заеха лидерската позиция в група В след победа с 1:0 над „Йънг Бойс“. Бившият играч на „Левски“ започна като титуляр и игра 90 минути. Единствения гол в мача вкара Пиерос Сотери в 70-ата минута, а две минути по-рано гостите останаха с човек по-малко заради директен червен картон на Кевин Мбабу.

В другия мач от групата „Астана“ със Станимир Стоилов направи 1:1 с „Олимпиакос“. Деспотович вкара ранен гол за домакините, но Себа изравни в средата на първото полувреме. След мача Стоилов изрази съжалението си от пропуснатия шанс за успех, но призна, че равенството е било най-закономерният резултат.

„Стана интересен мач - коментира българският спец. - Двата отбора искаха да спечелят. Направихме всичко възможно. Имахме положения. „Олимпиакос“ е по-силен, но този резултат изобщо не е лош. Трябва да сме наясно, че можехме да спечелим, но и да загубим. Всички знаят, че сме силни у дома, и очаквам да спечелим следващото си домакинство от Лига Европа. Допуснахме лесна грешка, от която гостите ни вкараха гол. Въпреки това смятам, че равенството е най-логичният завършек на срещата.“

Българинът призна, че в отбора му се чувства умора заради формата на шампионата в Казахстан, който е пролет-есен, а не както в повечето европейски страни есен-пролет.

„В Гърция сезонът започна преди 2 месеца, а ние сме по терените от десет. Те влизат в своята върхова форма, а нашите футболисти се чувстват изморени. Ще се опитаме да възстановим играчите, ако не успеем - има и млади момчета.“

Във временното класиране води АПОЕЛ с 9 точки от 4 мача, а „Олимпиакос“ е втори със 7 т. „Йънг Бойс“ има 4 пункта, а „Астана“ на Стоилов е последен с 2. На 24 ноември тимът на Мъри приема отбора от Никозия с Живко Миланов, а “Олимпиакос“ домакинства на „Йънг Бойс“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ