УЕФА удари рамо на "Арсенал" (ИНФОГРАФИКА)

УЕФА удари рамо на „Арсенал“ преди тежкия реванш от 1/8-финалите в турнира Лига Европа с „Рен“. „Артилеристите“ загубиха първата среща с 1:3. За втория мач обаче на разположение ще бъде Александрe Лаказет. Наказанието му от три мача е намалено на два, обявиха от УЕФА. Френският нападател получи директен червен картон за фаул срещу защитника на БАТЕ (Борисов) Александър Филипович в двубой от 1/16-финалите на турнира. Лаказет бе санкциониран за три мача, заради необмислените си действия. „Арсенал“ обжалва решението, което бе частично уважено, и наказанието на нападателя бе намалено на два мача, които той вече е изтърпял.

Голаджията ще се опита да помогне на своя тим за продължаването в турнира.

"Смятам, че "Арсенал" ще се справи с "Рен" - каза легендата на тима Робер Пирес. - Все пак Унай Емери е експерт в турнира – спечели го в три поредни сезона със "Севиля". Треньорът е последовател на Арсен Венгер и всички го сравняват именно с френския специалист. Мисля, че Емери запази философията на "Арсенал".

Пиер-Емерик Обамеянг, нападател на „артилеристите“, пък планира да отпразнува с нова маска на супергерой евентуално свое попадение срещу „Рен“. Поне това твърди английският таблоид „Сън“. Подобни прояви му бяха като запазена марка, докато бе играч на „Борусия“ (Дортмунд). Обамеянг е слагал маска на Спайдърмен и Батман, също и една специална, изработена му от компанията за спортни облекла „Найк“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят