Ужас - иде криза и с презервативите!

Китаец използва презерватив не по предназначение.

Към 18:30 днес смешките на тази страница (до една крадени от фейса), бяха още актуални

Лятото спасителите щели да пускат само по двама в морето

Знаете ли къде се намира единственият член в света, който е в непрестанна ерекция 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата и 365 дни в годината (т. г. 366, бел. ред.)?

Не знаете? Завиждате? Не вярвате, че има такъв?

Има и още как - това е калъпът за презервативи на малайзийската компания Karex Berhad - най-големият световен производител на кондоми, чийто продукти красят всеки пети пенис на Земята.

Кризата с коронавируса обаче не пощади и тази фирма - през последните две седмици тя не е произвела нито един презерватив поради блокада, наложена от местното правителство, за да спре разпространението на вируса, предаде Ройтерс.

Във връзка с тази новина призоваваме презервативите да се използват единствено по предназначение, а не като предпазни средства-заместители на маските за лица (виж китаеца на снимката).

Междувременно принудителното съжителство в домашна изолация поражда нов градски фолклор:

“С жена ми почнахме да спим по различно време и едва се засичаме вкъщи”, жалва се фейсбук потребителят И. Б.

Семейства си разменят есемеси:

“Аз съм в спалнята, ти къде си?”

“В банята съм в момента”

“Ами мини през хола към 8 да пием по едно питие...”

“Добре, само да облека нещо по-така...”

Всичко това си има и положителните страни:

“Вече пети ден си пия ракията с жената и тя взе че се оказа чудесен човек и отличен събеседник!”, споделя приятно изненадан домашен затворник.

Негов събрат по съдба пък разказва:

“Направих си грандиозно пътешествие: Посетих Ел Дивана, Сан Кухнино, Коста Де Балкония и през Лос Леглотос и Ла Ротонда стигнах чак до Де Кенефа...”

Както винаги става, когато група хора се отнасят към кризисните ситуации лежерно, с оптимизъм и хумор, се намира друга група хора, които не закъсняват да кажат, че “сега не му е времето за шеги и закачки, защото положението е сериозно”. Англичаните наричат такива хора с удачното словосъчетание “мокро одеало” (wet blanket), което се превежда с хубавата българска дума “темерут”. Списувателят на забавния сайт "Не! Новините" Самуил Петканов им отговаря достойно и ние споделяме мнението му:

“Хора, които не позволявате шеги, защото ситуацията е сериозна, прочетете Швейк и станете с по 100 пъти по-умни с всяка страница. И да, Първата световна война е съществувала и е взела в пъти повече жертви, отколкото туй сега. И да, има как шеги с това.”

За да завършим както винаги на весела нота, научихме, че това лято по морските курорти положението ще е така - спасителят на плажа се провиква:

“Хайде, да влизат следващите двама!”

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл