Ужилиха с кайсиева измама кипърски бизнесмен у нас

Сънародник му обещал дефицитни плодове и задигнал 15 000 лева

Кипърски бизнесмен – собственик на фабрика за консерви в Северозападния Балкан, олекна с близо 15 000 лева след като бе измамен от свой сънародник, че ще му достави плодове за преработка, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Ударът бил извършен в неделя в един от хотели на областния град. Андреас К. – собственик на предприятието „Калиа”, в село Бели мел, дал на 38-годишният Елефтериос М. /38 г./ от Кипър 6000 евро и 3 000 лева, за да го снабди с кайсии от Гърция.

Реколтата от кайсии в България това лято е много слаба заради климатичните аномалии и търговци и преработватели масово внасят плодове от южната ни съседка, казаха запознати.

Когато в понеделник бизнесменът потърсил доставчика си, за да уточнят детайли по сделката, мнимият търговец бил изчезнал, а телефонът му бил изключен.

Измаменият бизнесмен подал жалба в полицията и по случая е образувано досъдебно производство за присвояване.

Андреас К. е собственик на консервната фабрика в Бели мел „Калиа” от десетина година. Той отглежда, купува и преработва плодове и зеленчуци и събира работници за градините и предприятието си от селищата в района, разказаха местни жители.

На чужденеца са налагани санкции за нарушения на българското трудово законодателство, при проверки в предприятието му са откривани работници без договори, допълниха осведомени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право