Уилям Дефо играе великия Ван Гог

Премиерата на “Пред портите на вечността” е по време на “Киномания”

Големият актьор Уилям Дефо играе легендарния художник Ван Гог в новия филм на режисьора Джулиън Шнабел “Ван Гог: Пред портите на вечността”. Филмът, чиято официална премиера беше във Венеция тази година, ще може да бъде видян на единствена прожекция в рамките на “Киномания 2018” на 24 ноември от 20:30 часа в зала 1на НДК. А по-рано същата вечер, отново в зала 1, ще бъде показан и новия филм на Вим Вендерс – “Папа Франциск: Човек на думата си”.

За “Ван Гог: Пред портите на вечността” самият режисьор казва: “Този филм е за един художник и неговото рисуване, както и за тяхната връзка с вечността.”

След като миналата година Киномания показа интригуващия изцяло рисуван “Да обичаш Винсент”, този път акцентът е върху брилянтното изпълнение на Уилям Дефо (с награда “Купа Волпи” от Венеция за най-добър актьор за превъплъщението си и вероятен претендент за “Оскар”), който по впечатляващ начин изразява вътрешната светлина на великия художник, неговите лудост, гений, безпомощност, отчаяние и триумф.

Режисьорът Джулиън Шнабел твърди, че филмът “Ван Гог: Пред портите на вечността” не е биографичен – още повече, че вече са създадени поне тридесет други такива продукции. Разкрива обаче, че е рисувал част от картините, които се виждат пред камерата, което вероятно се дължи на факта, че Шнабел се развива и като артист, който рисува върху парчета порцеланови съдове.

Режисьорът представя различна гледна точка за последните часове на художника, която предизвика множество дискусии след премиерата. Оскар Айзък играе Пол Гоген, а Еманюел Сение добавя еротизъм в главната роля.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино