Украинец с три фланелки в колообиколката

Украинецът Сергей Лагути бе най-добър в първия етап от колоездачната обиколка на България. Състезателят на „Колс“ преодоля най-бързо 160-километровото трасе от София до Троян и събра накуп три фланелки – жълтата на лидер, както и за №1 при сприньторите и катерачите.

Лагути предвидливо се отдели от групата доста преди височината от първа категория - Беклемето и бе последван от Александър Алексиев (“Несебър”). Малко след това украинецът атакува и върха на 1525 метра. В този състав двамата финишираха в Троян, а трети завърши румънецът Тановичи.

Националите в състав Николай Михайлов, Радослав Константинов и Евгени Балев, победител в тура преди 10 г., завършиха с основната група, с пасив от 4,22 минути.

Днес Лагути все пак ще облече жълтата фланелка, тъй като тя е най-престижна. Колоездачите ще имат два полуетапа – от Троян до Певен (66 кг) и после ще карат до Свищов (71,3 км).

В обиколката стартираха 77 състезатели от 10 страни, които потеглиха от паметника на Незнайния воин в столицата. Надпреварата ще бъде в два етапа – север и юг. Почивният ден е на 6 септември, а финалът е в събота в Пловдив.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт