Украинският шофьор, причинил катастрофата на Ришкия проход, е изпил бутилка водка

Бутилка водка е изпил украинският шофьор, причинил катастрофата на Ришкия проход, при която загина един човек, а други седем бяха ранени. Това стана ясно по време на съдебното заседание, на което Бургаският окръжен съд го остави за постоянно в ареста, информира БНР. 

"Аз и без това няма къде да отида". Това каза пред съда 43-годишният Игор Туховски. Той е пътувал от Украйна за Гърция, като междувременно е оставил част от товара си в Шумен. Пред магистратите той призна, че е започнал да пие от 17 часа на предния ден. Все още се установява кога е потеглил, каза говорителят на окръжна прокуратура Елгина Чалъмова: "Установено е количеството алкохол с техническо средство - дрегер,  2,81 промила в кръвта. В последствие е назначена химическа експертиза, която е установила 1,59, но да се има предвид, че кръвната проба е взета почти осем часа след като е извършено деянието."

На Игор Туховски е повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост, за което се полагат между 3 до 15 години лишаване от свобода.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България